Diemžēl daudzi cilvēki zaļos zirnīšus nelieto uzturā īpaši bieži – tam var būt dažādi iemesli. Piemēram, ļaudis nezina, ar ko kombinēt šos pākšaugus, vai arī ziemas sezonā nevar atrast svaigus zirņus.
Bet – tev nav vienmēr jāēd tikai svaigi zaļie zirnīši. Iesakām nopirkt konservētus zirņus un gatavot ēdienus ar tiem. Piemēram, tu vari pagatavot salātus ar zirņiem vai izmantot tos kā piedevu gaļai.
Jāmin, ka zaļie zirnīši satur daudz antioksidantu, kas palīdz cīnīties ar augstu asinsspiedienu un audzējiem.
Tagad atklāšu tev brīnišķīgu un veselīgu zaļo zirnīšu salātu recepti!
Sastāvdaļas:
180 grami konservētu zirņu;
1 burkāns;
3 olas;
1 daiviņa ķiploku;
Pušķītis diļļu;
Pušķītis zaļo lociņu;
½ tējkarote sāls;
1 ēdamkarote 9% etiķa;
1 tējkarote sinepju;
200 militru sinepju.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Bukmeikeri atklāj savas prognozes par “X Faktora” sestās sezonas uzvarētāju: ”Ar 50% varbūtību”









